Præstens Julehilsen 2015

Ham!

Han havde det der karakteristiske udtryk, som gjorde man kunne kende ham. Det varme blik og smilet, det var der kun ham, der havde. Hele hans udstråling gjorde, man faldt til ro og var tryg i hans nærhed. Når han forlod rummet, var det som om noget helt særligt forsvandt. Mødet med ham og det han udstrålede, glemte man aldrig.

Ordene ramte, som om de var formet direkte til den, der hørte dem. Evnen til at formidle gjorde stort indtryk på enhver, der hørte ham. Skarpheden og kærligheden forenet i en og samme sætning, var noget der gjorde man gemte det indtryk, man fik af ham. Jo mere man lærte af ham, jo større og dybere indtryk gjorde han på én. Der opstod respekt om ham.

Man blev aldrig den samme igen efter at have været på rejse med ham. Turen var egentlig bare et forsøg på at lære ham at kende, men det tog en anden retning. I hans nærvær så man sider af sig selv, som man ikke havde set før. Forandrede syn på mennesker og livet i en grad, som var langt ud over, hvad ord og gode råd kunne gøre. Der blev for altid sat et aftryk på den, der rejste med ham.

Har du mødt ham? Tænk hvis han var præst i din kirke!

Det er han, altså præst i din kirke, eller skulle vi sige i dit liv. Han er det jo kun så langt, som du giver ham lov til at være det. Det er selvfølgelig Jesus, jeg tænker på.

HAN havde et udtryk, der fangede menneskers opmærksomhed og et væsen, der var så anderledes, at han blev husket af dem, der mødte ham. Han gjorde indtryk med det, han formidlede. Han satte aftryk hos dem, der fulgte ham.

Julen i år er endnu engang din og min anledning til at finde ind i rejse- fællesskabet med ham, så han er andet end ham, der havde et væsen med et udtryk, der gjorde indtryk. At slå følge så han sætter aftryk, i vores liv; aftryk som mennesker omkring os kan se, høre, mærke og som peger på ham.

Han er rejselederen, ham som Esajas beskriver i Es. 9;5 som: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader og Freds Fyrste.

Tænk på seglet sat i lakken på brevet. Det glatte lag fik et aftryk som giver det gyldighed og værdi. Det er det segl Jesus er på dit og mit liv, fordi han kom til jul.

God rejse og glædelig jul.

Svend