12. november 2017 kl. 10:30 – 15:30
Hvor:
Harmonien

Program for 2017

Programmet afvikles med lokale kræfter og alle er velkomne!

10:30    Gudstjeneste i Harmonien:
Gudstjenesten er fælleskirkelig, d.v.s. at den ikke følger de enkelte kirkers almindelige liturgi, men har elementer fra de forskellige kirketraditioner.
Medvirkende præster:
Kirsten Münster, folkekirken
Raymond Marquard, frikirken i Multihuset
Gregers Mærsk-Kristensen, den katolske kirke.
Medvirkende i øvrigt: Gl. Haderslev Kirkes Voksenkor.
Der vil være børnekirke under prædikenen.

12:00    Frokost i Multihuset på Hirsevej:
En enkel servering af snitter. Senere serveres kaffe/te med kage. Pris i alt 40,- kr. Børn gratis.

13:00    Eftermiddagsprogram: Oplæg og samtale:
Eftermiddagsprogrammet tager udgangspunkt i, at vi nu i år har fejret reformations jubilæet, og prøver derfor at rette blikket fremefter. Hvad skete der – og hvad er situationen i dag? Hvad er fælles for alle kristne?
“Den kristne kirkes historie i Haderslev” – v/ Thorkild Sørensen.
“Fællesskab mellem kirkerne” – v/ domprovst Torben Hjul Andersen.
“Fra konflikt til fællesskab” – unge og voksne fra de fem menigheder giver hver deres bud.

15:00    Arrangementet slutter.

I anledning af reformationsjubilæet har den lutherske/romersk-katolske kommission for kirkens enhed lavet bogen ”Fra konflikt til fællesskab”. Den handler om lutherske og katolske temaer i reformationen, og sammen skriver kirkerne om fortiden og om ønsker for fremtiden. Bogen slutter med 5 økumeniske imperativer, som er håb for fremtiden. I bogen handler det om ”katolikker og lutheranere”, men vi tillader os at udvide det til ”Kristne fra forskellige kirkesamfund”.

De fem imperativer – bud –  lyder:

1. ”Kristne fra forskellige kirkesamfund skal altid gå ud fra enhedens perspektiv og ikke fra splittelsens perspektiv for at styrke det, som de har fælles – også selvom det er meget lettere at se og erfare forskellene”.

2. ”Kristne fra forskellige kirkesamfund må til stadighed lade sig ændre gennem mødet med den anden og gennem hinandens trosvidnesbyrd”.

3. ”Kristne fra forskellige kirkesamfund skal på ny forligte sig til at søge den synlige enhed; de skal i fællesskab arbejde sig frem til, hvilke konkrete skridt det betyder, og de skal til stadighed i gen og igen stræbe mod dette mål.”

4. ”Kristne fra forskellige kirkesamfund skal i fællesskab genopdage kraften i Jesu Kristi evangelium for vor tid.”

5. ”Kristne fra forskellige kirkesamfund skal sammen aflægge vidnesbyrd om Guds nåde i forkyndelsen og i tjenesten for verden”.

Vi er sikre på, at det vil give anledning til en god samtale!